Jocuri de logică cu un copil sub 6 ani

×

Сообщение об ошибке

User warning: The following module is missing from the file system: googleanalytics. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/u0691753/data/www/cahul.academyboomkids.com/includes/bootstrap.inc).
Jocuri de logică cu un copil sub 6 ani
08.04.2019

Logica la copii trebuie dezvoltată prin joc. Jocul promovează dezvoltarea vorbirii, gândirii, imaginației. Și aceasta este, fără îndoială, o veste bună, pentru că copilul cu siguranță nu are nevoie să fie forțat să se joace, deoarece el este întotdeauna pregătit pentru această activitate.

Cu toate acestea, gândirea logică la copii nu se dezvoltă de la sine, ci este formată de părinți în procesul de educație și jocuri comune menite să adapteze copilul la activitatea intelectuală. Copiii preșcolari ar trebui să fie capabili să facă generalizări ale materialului studiat, să exprime gânduri, să evidențieze principalul și să găsească relații cauză-efect.

Pentru a învăța acest lucru, în ajutor vin diverse jocuri de logică sau puzzle.

Procesul de joc îi oferă copilului posibilitatea de a învăța despre lume, de a încerca diferite roluri, de a fi independent. Există o mulțime de tipuri de jocuri de logică, dar trebuie să aibă următoarele particularități comune:


  • să fie pe plac copiilor și să-i facă să vrea să se joace;
  • ilustrații luminoase și ușor de înțeles;
  • sarcini clar formulate și să se refere la obiecte și procese familiare copilului.

 

Cele mai întîlnite tipuri de jocuri de logică

Jocuri grafice

Ajuta la dezvoltarea atentiei si a gandirii la varsta de 4-6 ani. Acestea sunt jocuri cu sarcini în care este necesar:

  • să termine piesele care lipsesc din poza;
  • să tragă o linie de la punctul A la punctul B, de la iepuraș la morcov, de la vulpe la vizuină;
  • să găsească diferențe între obiecte sau imagini.

Jocuri de vorbire

La vârsta preșcolară, la un copil se formează un tip verbal-logic de gândire, când vorbirea acționează ca un instrument pentru stabilirea și rezolvarea problemelor intelectuale.
Datorită jocurilor de vorbire, copilul formează o serie logică și învață să găsească răspunsul corect, jucându-le copilul învață să gândească și să analizeze în același timp.
Pe Internet există o mulțime de ghicitori pentru orice vârstă, important este ca subiectul ghicitorii să fie familiar copilului.


Jocuri de masă

De obicei sunt implicate două sau mai multe persoane, așa că va fi grozav dacă este implicată întreaga familie. De exemplu, în jocul „Penguins on Ice” există până la 80 de scenarii, suficiente pentru toate serile de iarnă.

Iar jocul ”IQ-Link” are cinci niveluri de dificultate și 120 de sarcini, pentru a le rezolva uneori va trebui de folosit resursele intelectuale ale tuturor membrilor familiei, deoarece există 24 de locuri în joc și 36 de elemente.


Șahul este un antrenor de neînlocuit de logică, memorie, concentrare și gândire abstractă pentru copiii de la 6-7 ani. Șahul îi învață pe copii să gândească înainte și să analizeze acțiunile adversarului, dezvoltând o strategie. De exemplu, puteți lua în considerare - șahul din lemn de la Spin Master.