Cel mai bun sport pentru adolescenți

×

Сообщение об ошибке

User warning: The following module is missing from the file system: googleanalytics. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/u0691753/data/www/cahul.academyboomkids.com/includes/bootstrap.inc).
Cel mai bun sport pentru adolescenți
08.04.2019

Activitățile sportive sunt extrem de importante pentru dezvoltarea armonioasă a unui adolescent. Sportul întărește sănătatea, mai mult oxigen ajunge în sânge, întregul corp este în formă, iar copilul se simte mai confortabil, se îmbolnăvește mai rar, îi este mai ușor să asimileze informații noi.

De asemenea, sportul formează valorile potrivite, dorința de a stabili și atinge obiective, dezvoltă o personalitate, întărește voința. Fiecare părinte se gândește care sport ar fi potrivit pentru copil? Dacă în copilărie îți poți trimite copilul în siguranță la aproape orice secție, atunci la vârsta adolescenței, în primul rând, trebuie să asculți părerea adolescentului. Și pentru asta cel mai bine este să te hotărăști asupra unui obiectiv. Dacă scopul este de a educa un atlet profesionist, atunci trebuie să vă gândiți la alegerea tipului de sport mai devreme. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă uitați la reprezentanții acestui sport, să cereți antrenorului toate opțiunile posibile. Când scopul sportului este menținerea obiceiurilor sănătoase și a sănătății în general, atunci trebuie să se acorde prioritate hobby-urilor unui adolescent. Atunci când alegeți un sport pentru copilul dumneavoastră, merită să luați în considerare câteva dintre caracteristicile acestuia: temperament, structura corporală, hobby-uri, sănătate.

ALEGEREA CELUI MAI BUN SPORT DUPĂ TEMPERAMENT

Sangvinicii nu pot sta nemișcați, sunt activi și ambițioși, dar repetarea monotonă a acțiunilor le este dificilă. Pentru aceștia va fi potrivit: fotbal, hochei, lupte, dans, scrimă. Flegmaticii sunt mai puțin mobili, dar nivelul de concentrare este mai mare. Astfel de adolescenți sunt rezistenți, iar antrenamentele lungi cu sarcini monotone sunt ok. Din aceștia se dezvoltă profesioniști, pentru că sunt capabili să aducă fiecare mișcare la automatism. Astfel de copii sunt ideali pentru alergat, ciclism, canotaj. Persoanele colerice se disting în special prin emoționalitate ridicată și reacții rapide. Nu le place monotonia, dar pot repeta același exercițiu mult timp. Cel mai potrivit pentru ei: lupte, volei, badminton, tenis. Melancolicii nu sunt foarte încrezuți în punctele lor forte, sporturile de echipă le provoacă disconfort, înotul, yoga, fitness-ul sunt cele mai potrivite pentru ei.

ALEGEREA UNUI TIP DE SPORT BAZAT PE STRUCTURA CORPORALA

Slăbuții. Brațele și picioarele sunt subțiri, la fel și cutia toracică. De regulă, se simt mai confortabil cu sporturile individuale care implică o viteză și rezistență mai mare. Ei sunt buni alergători și gimnaști. Adolescenții cu un model de corp musculos. Astfel de copii au o masă musculară densă și dezvoltată și un schelet puternic. Cu această caracteristică structurală, ei sunt capabili de antrenamente lungi și grele. Drept urmare, le sunt potrivite sporturile, în care cele mai importante calități vor fi creșterea puterii și autodepășirea. Sportivii cu o astfel de structură corporală se găsesc adesea în lupte și alte arte marțiale, armwrestling, hochei. Plinuții. De regulă, astfel de copii sunt lenți și se mișcă puțin. Au un piept mare și un aspect fizic puternic. Le va fi util să se testeze în powerlifting, hochei, tir și altele.

CUM SĂ TREZIȚI INTERESUL UNUI ADOLESCENT FAȚĂ DE SPORT?

La vârsta de 14-18 ani, adolescenții adesea își găsesc idoli. De asemenea, sunt foarte dependenți de opiniile oamenilor din jurul lor. Pentru a spori interesul, o conversație despre sport care l-ar atrage, se poate construi din dorința unui adolescent de a arăta ca o cutare persoană celebră. De tipul sportului va depinde cum se va dezvolta copilul. Cu toate acestea, este posibil ca un adolescent să nu manifeste deloc interes pentru sport. În astfel de cazuri, puteți purcede la un mic truc. În primul rând, să arătați un exemplu personal ca părinți și să faceți sport în mod regulat, să învățați copilul să se plimbe pe biciclete, schi, snowboarding cu întreaga familie. În weekend, puteți să vă distrați de minune în drumeții sau să închiriați echipament și să începeți raftingul. Pentru început, este potrivit să faci exercițiile împreună dimineața - exerciții sau practica inițială de yoga. Cel mai probabil, adolescentul nu vrea să facă sport, nu pentru că nu ii place activitatea fizică, ci pentru că nu a încercat încă sporturile pe care și le-ar dori. Puteți ajuta să determinați tipul de sport potrivit pentru copilul dumneavoastră. Chiar dacă un adolescent refuză principial să meargă la sport, atunci încearcți să înțelegeți motivele unei astfel de atitudini față de sport. Poate nu îi este confortabil să lucreze în echipă. Sau crede că este scump pentru familie. Sau obosește atât de mult în viața școlară și extrașcolară, încât să facă exercițiile îi provoacă sentimente și emoții negative. În acest caz, treburile casnice obișnuite vor veni în ajutor. Oamenii de știință au descoperit că, de exemplu, exercițiile în săli de sport ard la fel de multe calorii ca și activitatea casnică de zi cu zi. Mersul activ și jocul cu câinele de mai multe ori pe zi va fi, de asemenea, un exercițiu care contribuie la activitatea fizică normală. Și, de asemenea, puteți ajuta un adolescent să găsească un loc de muncă part-time, care să nu interfereze cu școlarizarea. Fiecare persoană este diferită. Ceea ce se potrivește unei persoane nu se va potrivi neapărat alteia. Ajută-ți adolescentul cu această decizie dificilă.