Călătorește cu copilul tău cu mașina

×

Сообщение об ошибке

User warning: The following module is missing from the file system: googleanalytics. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/u0691753/data/www/cahul.academyboomkids.com/includes/bootstrap.inc).
Călătorește cu copilul tău cu mașina
08.04.2019

Sunteți aventurieri, aveți un copil, copilul vostru se întinde spre pat și inima vă strigă la drum. Ce să faceți? Încărcați lucrurile în mașină și înainte!

CÂȚI ANI TREBUIE SĂ AIBĂ COPILUL?

În mod surprinzător, dar să pleci cu mașina cu copii care nu au nici măcar un an este mult mai ușor decât cu cei ceva mai mari. Dacă copilul are o lună sau două și nu este bolnav de nimic, atunci puteți ieși la drum imediat după cumpărarea unui scaun auto. Cel mai probabil, bebelușul va adormi rapid și nu va distrage atenția la drum.

De la șase luni la un an și jumătate este o perioadă foarte activă în viața oricărui copil. Un copil curios se va apuca de clanțe, încuietori, butoane etc. Pentru a distrage atenția copilului cu o poveste sau desene animate pentru o lungă perioadă de timp nu va funcționa. Prin urmare, în acest moment este mai bine să vă limitați la călătorii scurte. Trebuie să aveți grijă ca copilul să nu deschidă accidental ușa sau geamul mașinii.

De la doi până la patru ani, devine atât mai ușor, cât și mai dificil - copilul nu mai apucă tot ce îi vine la îndemână, dar necesită și mai multă atenție pe toată durata călătoriei. În acest moment, puteți planifica călătorii lungi, principalul lucru este să pregătiți un ansamblu de tot felul de divertisment pe drum, să aveți răbdare și să faceți pauze mai des.

Copiii mai mari se pot deja ocupa independent cu ceva în mașină. Este important să vă asigurați că nu este curent și sa nu li se facă rău. Cu copiii de cinci ani, sunteți liberi să alegeți orice direcție, indiferent cât de departe ar fi destinația.

Călătorește cu copilul tău cu mașina

PLANIFICAREA CĂLĂTORIEI

Călătoria cu copii va dura mai mult decât dacă ați călători în doi. Corpul devine amorțit, fiind în aceeași poziție mai mult de o oră, energia copilului are nevoie de o ieșire, iar de la desene animate și cărți se face rău și începe să doară capul.

Prin urmare, înainte de a porni la drum, încercați să vă gândiți la traseu și la opriri în funcție de temperamentul copilului. Unii copii au nevoie de opriri frecvente pe parcurs pentru a alerga și a schimba poziția. Unii sunt gata să meargă mai mult, dar apoi se odihnesc mai mult și adună puteri pentru următoarea destinație.

Pornindu-vă la drum, treziți-vă mai devreme. La 5 dimineața nu sunt ambuteiaje, iar copilul va dormi calm în mașină, economisindu-vă puterile. Opțiunea cu călătorii pe timp de noapte este posibilă, dacă în mașină sunt doi șoferi care nu se confruntă cu disconfort din cauza călătoriilor nocturne. Gândiți-vă bine la locul de dormit pentru copilul dumneavoastră. În mod ideal, picioarele nu ar trebui să se sprijine pe nimic sau să atârne din scaun. Cumpărați din timp o pernă comfortabilă pentru mașină și puneți-o sub capul copilului dumneavoastră. Cu cât mai comfortabil îi va fi, cu atât mai bine va dormi și va avea mai multă putere pentru călătoria din ziua următoare. Principalul este să fiți atenți și să rețineți că în mașină sunt copii.

Călătorește cu copilul tău cu mașin

ECHIPAMENTUL

Cel mai important este mașina în sine. Atunci când alegeți o mașină pentru o familie, nu uitați că aceasta trebuie să fie încăpătoare, cât mai comfortabilă și dotată cu un sistem de securitate bun. Pentru un plus de comfort pe drum, puneți un portbagaj suplimentar, verificați funcționarea aparatului de aer condiționat, luați huse pentru scaune.

Pentru a minimiza numărul de opriri, aranjați articolele în cabină, astfel încât totul să fie „la îndemână”, astfel încât să nu trebuiască să ajungeți la portbagaj. Pune mâncarea într-o pungă de voiaj sau într-o cutie-recipient specială pentru prânz și picnic, atunci mâncarea nu va fi împrăștiată în jurul copilului. O cană care nu se varsă vă va ajuta să nu stropiți bebelușul pe drum, iar un termos cu pai va evita stropirea constantă a ceaiului, sucului sau apei în cabină.

În era digitală, nu trebuie să uităm de încărcătoare, adaptoare pentru încărcarea gadgeturilor în mașină. Un fierbător electric și o geantă frigorifică vor fi de mare folos.

Principalul în alegerea hainelor pentru o călătorie cu mașina este comfortul. Asigurați-vă că copilului nu îi este cald și că aerul condiționat nu suflă direct asupra lui. Luați-vă produsele de îngrijire personală: hârtie igienică, șervețele umede, oliță de călătorie și scutece. Nu uitați de trusa medicală. Dacă călătoriți cu un copil, aveți întotdeauna în apropiere pastile pentru rău de mișcare, spray pentru insecte, pastile pentru dureri de cap și o trusă standard de prim ajutor pentru mașină.

Călătorește cu copilul tău cu mașin

CUM SĂ NU OBOSEȘTI PE DRUM?

Unul dintre principalele dezavantaje ale călătoriilor cu mașina este monotonia. Nu doar șoferul se sătura de același tip de peisaje, ci toți pasagerii. Prin urmare, înainte de a vă porni la drum, adunați un set mare de divertisment potrivit pentru mașină:

  • tableta cu jocuri și desene animate. Dacă copilul tău nu suferă de rău de mișcare, atunci se poate juca pe tabletă sau să urmărească niște desene animate. Fiți atenți - vederea se deteriorează mai repede pe drum.
  • player cu cărți audio și muzică. Acest lucru este potrivit pentru întreaga familie, playerul poate fi conectat la sistemul audio al mașinii și împreună asculta o carte sau muzică amuzantă pentru copii. Calmează perfect și ajută copilul să adoarmă.
  • jucării. Nu luați prea multe, copilul se sătura repede de același tip de jocuri, iar jucăriile trebuie lăsate deoparte.
  • jocuri pentru întreaga familie. Există multe jocuri interesante care pot captiva cu ușurință un copil. Jucați „cuvinte”, „orașe”, „ghiciți un animal”, astfel încât nu numai că veți ține copilul ocupat, dar veți schimba împreună tipul de activitate.

Pentru a preveni amorțirea corpului, faceți o mică mișcare în mașină la fiecare 10-20 de minute, astfel vă veți dezmorți, iar copilul dumneavoastră o va percepe ca pe un joc activ.